Over Neocube

Alles over NeoCube magnetische kralen en neodymium magneten

Wat is de NeoCube?

De originele NeoCube bestaat uit een set van 216 ballen met krachtige neodymium magneten met ieder een diameter van 5 mm. Alle balletjes vormen in kubusvorm (6x6x6) een blok met een afmeting van 3x3x3 cm. De magneetjes hebben een sterkte van N38 en zorgen daarmee voor een geweldige puzzel waar je vele uren plezier aan zult beleven. NeoCube is bekend over de hele wereld, en al een paar jaae beschikbaar in Nederland. Dit populaire speelgoed breekt verkooprecords van magnetische gadgets en originele cadeaus.

Wat is een neodymium magneet?

Neodymium magneet een permanente magneet vervaardigd van samengesteld van neodymium, ijzer en boor Nd 2 Fe 14 B. Het wordt geproduceerd door poedermetallurgie methoden of compressie van poeder in de magnetische veldcomponenten bij een verhoogde temperatuur. Deze magneten produceren een zeer sterk magnetisch veld, wat zich vertaalt in een grote aantrekkingskracht. Omdat het element neodymium is zeer actief chemisch, zijn deze magneten bekleed met een speciale beschermende lagen, bijv. Nikkel, zink, fosfaat en dergelijke. De laag van nikkel is de beste bescherming voor de neodymium magneten. Neodymium magneten werken meer dan 30 jaar en houden daarbij hun magnetische kracht. Voorwaarde is wel om ze te bewaren bij een temperatuur van -30 tot +60 graden Celsius en niet in de buurt te brengen van sterke magnetische velden. Let ook op bij het gebruikt van de NeoCube in de buurt van je mobiele telefoon, tablet, computer, laptop, portemonee enzovoorts.

Hoe werkt NeoCube?

Zoals eerder al genoemd is de NeoCube samengesteld uit 216 ballen met op dit moment een van de sterkst in de wereld geproduceerd neodymium magneten. Dit zijn hoge energie magneten in de vorm van een perfecte bol nikkel. Door deze factoren produceren de ballen een sterk magnetisch veld, waardoor ze net als elke magneet zorgen aantrekking en/of afstoting. Het spannende aan de ronde magneten is dat je niet weet welke pool op dat moment het sterkte is. Bij het maken van een van de duizende vormen zal het dus iedere keer een mysterie zijn, trekt de magneet aan of stoot deze af? Weet jij op de goede manier gebruik te maken van dit zeer sterk magnetisch veld? Dan gaat er een nieuwe magnetische wereld voor je open en kun je eindeloze ruimtelijke en geometrische vormen creëren! 

Mentale idee van plezier en leren

Over de hele wereld zijn er allerlei soorten magnetisch speelgoed en magnetische blokken, maar deze set zal je helemaal verrassen. NeoCube is een educatief speelgoed, dit komt door het unieke karakter van de sterke neodymium magneten. Door het spelen met de NeoCube ontwikkel je een grotere intelligentie en creativiteit. NeoCube is logisch speelgoed, hierdoor zorgt het niet alleen voor ontspanning maar ook voor een mentale uitdaging. Waar de meeste spelletjes een vooropgezette reactie zoeken, of om een eerder opgezette reeks vragen, zijn daarentegen bij neocube de mogelijkheden oneindig. Laat je fantasie de vrije loop, speel met de kracht van de magneten en maak weergaloze creaties. Door het spelen met de NeoCube kun je innovaties en andere vaardigheden van het logisch denken ontwikkelen. Geschikt voor mensen vanaf 8 jaar. Let op met jongere kinderen in verband met inslikkingsgevaar van de afzonderlijke kleine balletjes.

Door het maken van figuren met de NeoCube gebruik en train je je hersenen optimaal. Alle functies van zowel de linker- als de rechter hersenhelft worden aangesproken omdat zowel creativiteit als structuur vereist om figuren te creëren. Het stimuleert de linker hersenhelft die verantwoordelijk is voor logica, analyseren, wiskunde en talen, maar ook de rechterhersenhelft die verantwoordelijk is voor creativiteit, ruimtelijke verbeelding en gezichtsherkenning. De NeoCube heekt met zijn magnetische balletjes dus een positieve invloed op de ontwikkeling van het ruimtelijk en creatief denken. Dat is niet alleen nuttig in het dagelijks leven, maar ook op het professionele gebied, je traint je geheugen met een positief effect op de verbindingen in de hersenen. Dit heeft als gevolg dat je steeds vindingrijker word in de onbegrensde mogelijkheden van patronen en gedragingen. NeoCube is daardoor een uniek object. 

Werkwijze voor spanning

NeoCube is een manier om je even lekker te ontspannen en je te ontdoen van stress. De balletjes die door het magnetisme altijd met elkaar verbonden zijn, kun je knijpen, draaien, twisten en breken. En dat kan soms even lekker opluchten! NeoCube kan je helpen om je even helemaal te focussen op de puzzel en daarmee alle stress te vergeten. Een gadget die dus niet alleen voor uren speelplezier zorgt, maar er ook voor zorgt dat je je even helemaal kunt ontspannen en alles om je heen kunt vergeten.

Wat kunt u doen?

Met de NeoCube kun je een ongelooflijk groot aantal vormen maken in 2D en 3D. NeoCube is een puzzel, maar wel een met een miljoen oplossingen, die altijd goed zijn. De NeoCube zal je uren, dagen of zelfs maanden vermaak bieden. Om de originele NeoCube creëren moet 6x6x6 magneet 216 met een diameter van 5 mm. U kunt ook een kleinere kubus 5x5x5 = 125 4x4x4 of 3x3x3 = 64 = 27, maar dit is niet langer het oorspronkelijke NeoCube, hoe meer ballen dit spel is interessanter. Als u wilt maken grotere structuren moeten kopen 2 of 3 sets.

Bekijk een voorbeeld van de NeoCube patronen die u ook kunt u het volgende doen:

Sieraden : ringen, oorbellen, armbanden, kettingen, enz.

2D-vormen: eenvoudige cijfers, letters, patronen, sjablonen, enz.

Een eenvoudige 3D-vormen: eenvoudige vormen en ruimtelijke patronen van cijfers

Complexe 3D vormen: door meerdere NeoCubes te combineren kun je nog grotere gebouwen en figuren bouwen

Zoals je kunt zien kun je met de NeoCube bijna alles doen. De enige beperking is je verbeelding en vindingrijkheid. Bekijk meer van wat je nog kunt doen met deze unieke gadgets bij de diverse afbeeldingen op deze website.

Moet ik hebben

NeoCube is werkelijk uniek object. Iedereen die in de handen van deze kleine magnetische balletjes heeft gehouden, wil zij met u allen de tijd. NeoCube grootte kunt u overal mee naartoe nemen en hebben het met u in uw tas of broekzak. Met het u zal altijd in de schijnwerpers, want iedereen wil spelen met het. NeoCube is een briljant en spannend speeltje voor iedereen. NeoCube heeft dat er iets dat maakt het niet gemakkelijk om van hem weg te krijgen. Let op! Kan de NeoCube maken :) Koop het en gebruik de kracht van magnetische korrels ze converteren naar wat u maar wilt!